Nuffnang Adds

Tuesday, December 21, 2010

SmS Cinta . .

(Kata ganti diri yang digunakan untuk post ini adalah kata ganti diri pertama yang berbunyi 'aku'  jugak) (n_n)


Tengah2 aku ashik mengarang punya mengarang ayat tuk post aku kat blog neh.. tiba-tiba henfon aku berbunyi..! Bunyi mesej yg baru aku dapat tu sedikit sebanyak mengganggu konsentrasi aku buat seketika sebab aku tertanya-tanya sape la yg mesej aku di malam-malam hari neh.


So..aku pon pegi la amek henpon aku tu then tekan 'View Message..Yes' .. Tup2 keluar la satu mesej yang berbunyi 'Bla..bla..bla' (Harap maaf content xdapat di revealkan atas sebab-sebab peribadi) .. Rupa-rupanya mesej tu dihantar oleh salah sorang sahabat aku dunia akhirat..
Dia bertanya khabar aku la sebenarnye.. Dan nak dipendekkan cter.. Setelah berbalas mesej buat seketika.. Tiba-tiba keluar satu pertanyaan daripadanya yang membuatkan aku terus xdapat nak konsentrate langsung kat menatang blog neh..


Soklan tu berbunyi begini 'Macam mane skang?'


Soklan tu dijawab begini 'Maksud *ko?'


Dan dijawab lagi 'Dah ade yg baru?'


Direply begini 'Hahaha..i am single n available' Npe tny?'


dijawab ' Saje je..nak ko bahgia gak la..'


Direply 'Oooo.. dun worry.. i'm fine wit my own.. coz i have my dearest2 kan around me'


Dijawab 'Xde yg try ke?'


Direply 'Ade la..tp ntah la *ko..'


Dijawab 'Ramai ke? Owang mane?'


Direply ' Xde la ramai sangat.. Nak cter pon xtau la *ko'


Dijawab 'Kalau ade yg nak masuk line..bg la can..'


Direply 'Ntah la *ko.. aku da malas nak pk sal neh..'


Dijawab 'Jangan la putus harapan'


Dan mesej itu terhenti di situ...


*nama sebenar terpaksa diganti atas tujuan private n confidential . . (n_n)




Kalau orang berkenaan itu terbaca cerita ini.. Jgn marah ye.. aku sekadar nak berkongsi cerita je.. (n_n) .. BLer bercerita tentang 'Macam mane skg? Dah ade oWg baru ke?' aku jadi xtau la nak cakap pe.. sebab sekarang neh setelah beberapa ketika menjadi Spongebob (hanya gurLs yg tau..mengikut mesej di FB la kan) . . soal tentang itu sudah malas nak di pikirkan lagi.. sebab after all.. dat relationship wont go anywhere unless u r determine enough to take it to the next level..


So..untuk remaja-remaja di luar sana n especially yg tengah baca post ini.. Sebelum korang nak berfikir tentang siapa teman korang yg sepatutnye ade.. korang fikir dulu apa sebenarnye yg korang nak dari satu-satu perhubungan tu.. sebab kalau hanya sekadar untuk suka-suka atau untuk mem'prove'kan diri yg korang neh 'market' la konon.. aku nak nasihatkan.. xpayahlah.. itu semua xmenjanjikan bahagia yg korang cari dan hanya menambah beban yg ade je..


Tapi kalau sekarang neh korang tengah ber'lovey-dovey' .. aku xsuruh pon korang dump terus 'awek' or 'balak' korang tu.. x.. aku tau seronok bler ade orang yg sayang korang.. aku pon suka feeling tu.. n aku doakan korang yg sekarang tengah memadu kasih.. Semoga Cinta korang dirahmati Nya dan kembang mekar hingga ke jinjang pelamin n berkekalan ke akhirat. . ameen~ (n_n)


Dan untuk sahabat ku yg tanya aku tentang soal ini tadi . . terima kasih sebab concern pasal aku.. n tq jgk sbb ko da bg aku idea tuk mengarang post kat blog aku neh.. (n_n) . .
Aku tau ko sayang aku kan?? Sebab aku kan kawan baek ko! (n_n) . . Aku doakan ko ngan ehem-ehem ko pon salu bahgia tau! Ko plak tolong la doakan aku dapat anugerah Cinta dari Yang Maha Esa . . aku dah lama tertunggu-tunggu Anugerah Cinta Teragung dariNya . . bLer La akan tiba ~


Till next time . .
T8 care!
(n_n)


     




'teet..teet.. someone sent u a heart . . or hearts! '

3 comments:

Nur Syamiza Hadi said...

follow u cik kak!
pliss folllow me back.
hueh3! ;)

EtOn MeOn said...

haha..i will k dear..
tq!

amin kamat said...

wau! dasyat ah mamat tu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...